Виховна година «Горять свічки в людських долонях жовті й білі…»

Пам’ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Та багато сторінок у нашу історію вписано кривавим і чорним.

1933-й рік. ..Найчорніший час в історії України. Жахливо навіть через роки ступати болючими стежками страшної трагедії, яка розігралася на благословенній землі квітучого українського краю.

Члени учнівського парламенту та педагог-організатор Валентина Подолець підготували до дня пам’яті жертв Голодомору виховну годину «Горять свічки в людських долонях жовті й білі…» Ведучі говорили мовою фактів: про історію сільської дівчинки з Луганщини; про людей доведених до відчаю у ці страшні часи; чому Голодомор є геноцидом.

На знак вшанування пам’яті невинних жертв Голодомору всі присутні помолилися та запалили свічку віри і надії за їхні душі.

Метою виховної години було: поглибити зання учнів про Голодомор 32-33 років,його причини та наслідки; виховувати почуття стурбованості кожного долею невинних жертв; навчати сприймати чужу біду, чужий біль як свої власні; сприяти пробудженню бажання вивчати історію своєї держави, берегти її традиції, уболівати за майбутнє країни.

/Files/images/DSCN2387.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 321

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.